Enhedslisten OG BIBLIOTEKERNE

 I Enhedslisten er vi ambitiøse på vegne af vores biblioteker.

Det bør man være i en kommune, hvor bibliotekerne både er en svær størrelse, men også yderst vigtige for voksnes og børns kulturliv.

Bibliotekerne er ikke en nem opgave. Også derfor har vi læst i medierne i mange måneder, at blandt andet forfatterkredse råber på en opgradering af bibliotekerne.

I Enhedslisten får vi skudt i skoene, at vi ikke vil gøre noget for bibliotekerne.

Men det vil vi. Vi passer blot på med at love guld og grønne skove. Konservatives Karina Bergmann bliver ad flere omgange nævnt som rådhusets eneste forsvarer for bibliotekerne.

Men hvad har hun og partiet gjort for at forbedre dem andet end at udtale sig medfølende om, at hun vil gøre en forskel? I sidste budgetaftale, hvor Konservative var med, var der ikke en eneste ekstra krone til bibliotekerne. Omvendt havde vi i Enhedslisten sat penge af i vores budgetforslag.

Vi har mange ønsker for bibliotekerne, men vi kan kun kalde det ønsker, så længe vi endnu ikke har sat penge af til det. Og det kræver opbakning fra flere partier og prioritering af midler.

Vores første ønske er en plan for renovering af børnebibliotekerne.

For det er vigtigt at fange børns interesse for at læse.

Derudover ønsker vi selvfølgelig flere bøger på hylderne, bedre bemanding og mere frihed lokalt til udstillinger og samarbejde med foreninger.

Men det er vigtigt, at vi politikere reelt gør en forskel, og den forskel handler om kroner og øre. At vi går ud og lover guld og grønne skove, kan borgerne ikke bruge til noget. Det skaber blot skuffelse og politikerlede.

Blogger: Bente Møller, medlem af Kultur-og Fritidsudvalget for Enhedslisten

Bragt i Politiken 6/12-23