Politik Enhedslisten har fået gennemført de sidste to år på Københavns Rådhus

Socialområdet:

– Vi har fået indført en børnefattigdomsgrænse. Vi ved, at hvis børn lever blot ét år ekstra i fattigdom, kan det have negative konsekvenser for resten af deres liv. Nu mangler vi bare, at regeringen følger Københavns Kommunes eksempel og får indført en national fattigdomsgrænse!

– Der kommer et nyt stofindtagelses rum på Sundholm. Stofindtagelses rum redder liv, skaber et tryggere lokalmiljø og er med til at sikre værdigheden for stofbrugere. Derfor er det vigtigt, at vi får indført et stofindtagelsesrum i alle bydele i København

– For at mindske arbejdspresset på handicapområdet og området for udsatte børn og unge har vi afsat midler til at nedbringe sagsstammerne for medarbejdere. 

Beskæftigelses- og integrationsområdet:

– Vi har sikret en varig finansiering af HF-inklusion. Dette giver unge med autisme eller andre diagnoser mulighed fro at tage en to-årig HF på tre år med støtte.

– Vi har sikret, at Projekt trædesten fortsætter. Projekt trædesten afklare folk til arbejde, førtidspension og fleksjob, det sker via en social økonomisk handelsgade.

– Vi har fået afsat midler til at nedbringe sagstallet pr medarbejder for sygedagpengemodtagere og borgere i jobafklaringsforløb, så vi sikrer den enkelte borger får et værdigt forløb. Vi er langt fra i mål, men vi gør alt, hvad vi kan for at tage skridt i den rigtige retning!

– Vi har også fået indført en handlingsplan mod racisme og diskrimination og hadforbrydelser, nu handler det bare om at få ført handleplanen ud i livet!

Børne- og ungdomsområdet:

– Der er mangel på lærer i Københavns Kommune, og derfor skal vi skabe de bedste forhold for lærerne vi overhovedet kan og sørge for at fastholde de dygtige lærere vi har på vores skoler. Derfor har vi skabt en ny mentorordning for nyuddannede lærere. På den måde sørger vi for, at nyuddannede lærer for en god start på lærerlivet, hvilket kan være med til at mindske frafaldet senere hen.

– Vi har også styrket klubtilbuddene i København! Det har vi gjort ved at sikre klubtilbud i Folehaven, et nyt ungehus på Enghavevej og sikret at der kommer endnu et tilbud på vej til unge i Sydhavnen og på Godsbaneterrænnet.

– Vi har lavet en Helhedsplan for flere og bedre toiletter på de københavnske skoler frem mod 2030.

– Stoppet for forringelser og sikring af stabilt serviceniveau: Vi har ryddet en lang række besparelser af bordet på fx Ungdomsskolen, Uddannelsesvejledningen, modersmålsundervisning, Skoletjenesten og en række særbevillinger til skoler i fx Tingbjerg og på Nørrebro. Tilmed fået hele udvalget med på en fælles erklæring om at fastholde stabilt serviceniveau på alle institutioner, selv om det er under pres fra en indsnævret ramme.

– Vi har samlet alle partier omkring at den nye skole på Godsbaneterrænet skal være motor for en ny måde at tænke skoler på – med ekstra idrætsfaciliteter, værksteder, bibliotek osv.

– Styrkelse af klubtilbud: Sikret klubtilbud i Folehaven og en planbevilling til nyt ungehus på Enghavevej, så der også er tilbud til unge i Sydhavn og det nye byudviklingsområde på Godsbaneterrænet.

– Bedre muligheder for blandede forældregrupper – vi har gennemført en inkluderende model for barselsgrupper for både fædre, mødre, medmødre i tillæg til de traditionelle mødregrupper.

Kultur- og fritidsområdet:

– Vi har sikret etablering af boldspilstorv i AKB Titanparken vi tilskud til Nørrebro United.

– Vi sikret en ekstraordinær støtte til FLUID festival (A Celebration of Women, Gender Queers and Non-Binary Identities)

– Vi har sat penge af til et LGBT+ medborgerhus.

– Det lykkedes Enhedslisten at sikre midler til, at Østre Kapel på Vestre Kirkegaard bliver renoveret, så der i fremtiden kan være teaterbygning for Sydhavnen Teater. Det giver endnu mere god aktivitet i Sydhavnen som alt for ofte er blevet overset når det handler om kulturtilbud.

– Enhedslisten fik vedtaget et forslag i Borgerrepræsentationen, der åbner for, at vi i fremtiden kan lukke en del af Edel Sauntes Alle, så vi i stedet kan lave plads til mere idræt og leg i Fælledparken. Det arbejder vi intensivt på at gøre til virkelighed i de kommende år.

Vi har sikret, at der kommer et fællesmøde mellem lokaludvalg og Kultur- og Fritidsudvalget i forbindelse med arbejdet med kulturhus og biblioteksplan. På den måde får vi styrket den lokale indflydelse på området.

Teknik- og miljøområdet:

– Vi har andet sikret, at der skal bygges 40% almene boliger i nye boligområder, det skal hjælpe med at sikre billigere boliger i København!

– Vi har sænket hastigheden flere steder i byen. På den måde sænker vi CO2 udledningen og støjen, og øger trafiksikkerheden i byen.

– Vi har fået vedtaget en Solcellehandlingsplan. Der skal gøre det nemmere for institutioner, virksomheder og boligforeninger at placere solceller på deres tage, og på den måde bidrage til den grønne omstilling.

Sundhed- og omsorgsområdet:

– Trivselskrisen blandt børn og unge skalvi gøre noget ved! Derfor har vi sikret, at der kommer midler til forebyggende indsatser for unge mellem 13 og 15 år, og vi har nedbragt ventetiderne på stress-, angst- og depressionsforløb for de 15- til 22-årige.

– I kommunen har vi noget, der hedder palliative pladser, som minder om hospicepladser. Her har vi fjernet brugerbetalingen, så københavnere kan komme herfra på den bedst mulige måde uden at skulle bekymre sig om den regning, de efterlader til deres pårørende.

– Vi har reddet Pilehuset fra at skulle lukke i weekenderne. Pilehuset er et tilbud til demensramte borgere og deres pårørende om aflastning.

– Vi har sikret, at der også i fremtiden skal bruges faglært personale, når der foretages praktisk hjemmehjælp hos borgerne.

Øvrige:

– Vi har sikret, at de virksomheder som Københavns Kommune indgår indkøbsaftaler med gør mere for at ansætte mennesker med handicap, så endnu flere får muligheden for at få en god tilslutning til arbejdsmarkedet.

– Vi er i gang med at forsøge at bevare Store Bededag i København! Det gør vi for at modarbejde den buldrende stress epidemi og give de bedst mulige arbejdsforhold for medarbejderne i vores by.

– Vi har fået Ungerepræsentanter i lokaludvalgene for at sikre, at unge mennesker i vores by har en stemme og bliver inddraget, når vi skal udvikle vores by.

– Vi har sidestillet rigsfællesskabets tre flag, således at der fremover flages med både det danske, det færøske og det grønlandske flag i Rådhushallen. Samt lavet en venskabsbysaftale med Thorshavn og Nuuk.