Giv plads til leg

Kan du huske, første gang du cyklede uden støttehjul? Der var nogen, der hjalp. Men du gjorde det selv. Det er jo dét, børn gør, når de gror. Lærer at gøre det selv. Når byens vuggestuer og børnehaver får lov til at udfolde sig, giver de grokraft og gå-på-mod til de mindste københavnere. Udfoldelse kræver, at der er pædagoger og medhjælpere nok. Enhedslistens mål er, at forældre er så sikre på at deres børn får en fed dag, at de er lidt misundelige, når de afleverer dem om morgenen.

Børn gror også i skolen. Når Københavns skoler er bedst, er det her byens børn bobler af begejstring over at møde verden. Hvor de går hjem med nye spørgsmål til livet. Det kræver lærere, der har tid til forberedelse og indlevelse. Og kortere skoledage, som giver plads til leg og venskaber.

Og ja, Enhedslisten sætter folkeskolen først. For skoler er samlingssteder, der skal afspejle byens befolkning. Dét er opskriften på fremtidens sammenhold og solidaritet.

Vi vil gøre alt for at vores daginstitutioner og skoler tager sig godt af vores børn, men det gode børneliv leves også i fritiden. Enhedslisten bekæmper børnefattigdom og vil støtte de fritidsaktiviteter, som er afgørende for at udvikle venskaber. Fattige børn skal også med på fodboldholdet og til rollespil.

  • Flere pædagoger i daginstitutionerne
  • Tid til forberedelse og fordybelse i folkeskolen
  • Kortere skoledage – børn skal have tid til leg