Private aktører skal kigges over skulderen

Enhedslisten og SF vil skærpe kontrollen med private dagbehandlingstilbud efter afsløringer.

Hvis du tjener penge på børn med særlige behov, så skal du fremover fremlægge lønsedler og dokumentere du lever op til høje kvalitetskrav. Det mener Enhedslisten og SF, der står bag et nyt forslag.

Forslaget kommer efter afsløringer af store fortjenester på dagbehandlingstilbud til børn og unge i København. I et enkelt tilfælde har en direktør, ifølge Ekstra Bladet, trukket over 20 millioner kroner ud til sig selv.

Grundlæggende burde det slet ikke være muligt at score profit på at hjælpe psykisk udsatte børn. Men når loven er som den er, så må vi stille så strenge krav som vi overhovedet kan, siger Enhedslistens Gorm Anker Gunnarsen.

De to partiers forslag handler om åbenhed om økonomien, sociale klausuler og oprettelsen af et kommunalt dagbehandlingstilbud, der kan sætte højere standarder.

– Vi har set urimelig grådighed og vi har ikke ført økonomisk tilsyn med de private aktører. Derfor vil vi nu indføre systematisk kontrol og sikre at pengene går til børnene, siger SF’s Klaus Mygind.

Forslaget behandles i Børne- og Ungdomsudvalget 17. juni 2020.

Læs hele forslaget her: https://www.kk.dk/indhold/borne-og-ungdomsudvalgets-modemateriale/17062020/edoc-agenda/c11f8287-23d4-4890-bacd-7f070ca976dc/ba681cda-b3e6-40ac-8654-2b48087e4a9b

Fakta: Dagbehandling er for børn og unge med særlige behov, som ikke kan rummes i folkeskolen eller på en specialskole. Ofte er det for børn og unge med adhd, angst eller autisme.