Giv København et frihedsbrev!

København står over for store udfordringer. Alt for længe har politikerne set passivt til, mens boligpriserne er eksploderet og biltrafikken steget. Sådan behøver det ikke være. Enhedslisten vil have København til at gå forrest og vise, at vi kan lave den gennemgribende grønne omstilling, som regeringen nøler med. At vi kan tøjle de markedskræfter, der raserer boligmarkedet.

Det store flertal på Christiansborg vil ikke bevillige penge til København. Fokus er på andre dele af

landet. Vi skal løse vores problemer selv. Det har vi forstået. Men, hvis vi i København selv skal klare de store problemer, så kræver det, at vi får lov. For lovgivningens stramme bånd gør det svært for København at gå forrest.

Så når Christiansborg ikke vil give København penge, så lad os få frihed. Frihed til at gennemføre de ændringer, der kan sikre, at København kan være en stærk hovedstad, som løbende udvikler nye løsninger, der kan inspirere både resten af Danmark og andre lande. En stærk hovedstad der kan gennemføre en socialt retfærdig grøn omstilling, tøjle et boligmarked, der er løbet løbsk og skabe rammerne for at alle borgere kan leve gode liv.

Om Christiansborg vil kalde det frikommune, udfordringsret eller noget helt tredje er ligegyldigt. Det væsentlige er, at vi får friheden til at gennemføre den politik, som vi tror på vil skabe de nødvendige forandringer i København. Så vi sammen kan sætte en ny retning for København. De mest oplagte områder for et frihedsbrev er følgende:

  • København som klimaneutral storby
  • Boliger der er til at betale
  • Tillid og støtte frem for kontrol
  • Bekæmpelse af vold og kriminalitet

Læs hele vores udspil om et Frihedsbrev til København her.