Enhedslisten vil bevare Mimrekort

De københavnske pensionister vil opleve store prisstigninger, hvis mimrekortet afskaffes. Enhedslisten rejser nu sagen i Borgerrepræsentationen

Det populære mimrekort står til at blive afskaffet til sommer. Det betyder at en gruppe af særligt københavnske pensionister vil opleve prisstigninger på 50%. Enhedslisten vil nu have Overborgmesteren til at gå ind i sagen:

Vi lever i en tid, hvor der er behov for at flere vælger den kollektive trafik. Derfor skal vi selvfølgelig ikke til at hæve priserne. Slet ikke for en gruppe som i forvejen har få penge at gøre godt med, siger Enhedslistens Økonomiordfører Karina Vestergård Madsen.

Enhedslisten stiller nu et beslutningsforslag i Borgerrepræsentationen, der skal pålægge Overborgmesteren at rejse sagen overfor Transportministeren med henblik på at mimrekortet bevares.

Vi ved at det særligt er pensionister i Københavnsområdet, der bruger mimrekortet og derfor rammes af den her afskaffelse. Derfor er det naturligt at vi som folkevalgte i København rejser sagen overfor regeringen, siger Karina Vestergård Madsen

Afskaffelsen af Mimrekortet sker som led i en omlægning af prisstrukturen, hvor enkeltrejser bliver billigere og hvor pengene hertil findes ved at vinke farvel til det populære pensionistkort.

Det er fornuftigt at gøre enkeltrejser billigere, da det kommer flere pensionister til gavn. Men det er helt urimeligt at finansiere det ved at tage pengene fra de ældre, der bruger den kollektive trafik meget. I stedet for at fodre hunden med sin egen hale er der behov for at tilføre flere penge. Både af hensyn til klimaet og pensionisterne siger Karina Vestergård Madsen.

Enhedslistens forslag behandles i Borgerrepræsentationen 30. januar.

Fakta:

DSB, Movia og Metroselskabet har besluttet at afskaffe pensionistkortet også kaldet mimrekortet fra og med juni måned.

Pensionistkortet er en ordning, der giver borgere på 65 år og derover mulighed for at rejse ubegrænset med offentlig transport på Sjælland – uden for myldretiden. Pensionistkortet koster mellem 420 og 840 kroner i kvartalet afhængigt af hvor mange zoner det gælder.

I stedet erstattes pensionistkortet af rabatter på 40 procent på enkeltrejser og 25 procent på pendlerkort.

Det betyder at ældre, er rejser meget med offentlig transport vil opleve store prisstigninger.

Ifølge DOT vil 12% af pensionisterne i hovedstadsområdet opleve prisstigninger på over 50%

Pensionistkortet er særlig populært i København og Hovedstadsområdet og rammer dermed pensionisterne her særligt hårdt.

Enhedslisten foreslår derfor at Overborgmesteren retter henvendelse till Transportministeren med henblik på at bevare Pensionistkortet som supplement til de nye rabatordninger således at de ældre selv kan vælge hvilken ordning de ønsker at gøre brug af.