Enhedslisten: Skæv kritik i Radio 24/7 af Københavns Kommunes 18+centre

De senest uger har Radio 24/7 og nogle kommunalpolitikere kritiseret kommunes ungetilbud 18+ centrene og ikke mindst de velfærdens helte, som hver dag går på arbejde for at give unge kriminalitetstruede udsigt til en bedre fremtid. Kritikken rammer helt skævt, mener Enhedslisten i Københavns Borgerrepræsentation.

Arbejdet med kriminelle og kriminalitetstruede unge over 18 er en meget svær opgave med en meget vanskelig målgruppe. Derfor er det ikke underligt, at der sker ting som udefra og for almindelige mennesker virker voldsomme. Men arbejdet i ungetilbuddene er helt nødvendigt, for at vi kan tilbyde et reelt alternativ til bandemiljøer og gadens parlament, siger Gyda Heding, der er medlem af Borgerrepræsentationen for Enhedslisten.

I modsætning til eksempelvis i Sverige har Københavns Kommune dialog med de mest udsatte gademiljøer, så miljøerne ikke lukker sig om sig selv. En dialog der anerkendes af SSP og Politi. Det må vi ikke smide på porten, blot fordi nogle unge har udnyttet tilbuddenes åbenhed til at gemme stoffer, mener Enhedslistens Gyda Heding:

Hvis vi lader os rive med og bliver forarget, så sætter vi et årelangt arbejde over styr: Dialog med unge gademiljøer, brobygninger til det almindelige samfund, exit fra bandemiljøer, understøttelse af politiets arbejde ved lokale uroligheder. Det vil vi i Enhedslisten virkelig ikke ønske os.

Enhedsliste understreger, at det selvfølgelig ikke betyder. At det er i orden, at der begås kriminalitet i tilbuddene:

Selvfølgelig skal vi sætte ind og løse konkrete udfordringer i de enkelte tilbud. Men diskussionen af fremtidens tilbud til unge over 18 år på kanten af bandemiljøet skal tages med udgangspunkt i det gode arbejde, medarbejderne har gjort i de sidste mange år, siger Gyda Heding.

Det er for dyrt både økonomisk og menneskeligt, at miste de unge til kriminalitet, supplerer Enhedslistens Borgerrepræsentant Charlotte Lund.