Enhedslisten kritiserer høringsproces for Lynetteholmen

Korte høringsfrister og opdeling af processen skal presse Lynetteholmen igennem uden at inddrage københavnerne, mener Enhedslisten

Tirsdag vedtager Københavns Kommune sit høringssvar til statens miljøkonsekvensvurdering af den kommende kunstige halvø Lynetteholmen. Men høringsprocessen er designet til at få projektet lettere igennem, mener Enhedslisten:

  • Socialdemokraterne på Christiansborg og på Rådhuset vil meget gerne have det her projekt gennemført uden for meget debat om konsekvenserne for miljøet og klimaet. Derfor deler de høringen op, så vi først vurderer Lynetteholmen og senere havnetunnellen. Men man bliver nødt til at se de to ting i sammenhæng, siger Enhedslistens gruppeformand og økonomiordfører Karina Vestergård Madsen.

Karina Vestergård Madsen mener desuden, at høringsfristen burde forlænges på grund af Coronapandemien:

  • Der kommer reelt ikke nogen debat mellem københavnerne fordi alt er lukket ned på grund af covid-19-pandemien. Derfor burde man forlænge høringsfristen i stedet for at haste det igennem. Vi taler om et kæmpe byggeprojekt, der først ventes at så færdig om 50 år. Så man kunne sagtens give tid til at få det diskuteret ordentligt, hvis det var det man ville, siger hun.

Enhedslisten kritiserer ligeledes høringsprocessen for ikke at inddrage svenskerne og omegnekommunerne på trods af at Lynetteholmen også vil have store konsekvenser for dem.

Økonomiudvalget behandler høringssvaret 12, januar og Borgerrepræsentationen ventes at tage stilling 21. januar. Se indstillingen her: https://www.kk.dk/node/14117/12012021/edoc-agenda/75b6a65c-4754-4aae-be9b-fa973d574ac1/be3bb960-6a5f-4962-bddc-a2bc31c584cd