Penge

Din stemme kan påvirke hele realkreditmarkedet

Har du et boliglån hos Nykredit eller Totalkredit? Så læs videre.

Som du måske læste i seneste Rød+Grøn, så er der i år valg i din kommune til repræsentantskabet i Forenet Kredit.

I de senere år er det kundeejede og i princippet demokratiske Nykredit begyndt at agere som en almindelig kommerciel virksomhed med fokus på at skabe overskud, og der har været forsøg fra ledelsens side på at børsnotere koncernen. Det sidste er dog blevet opgivet efter pres fra medlemmerne.

Nykredit står bag Totalkredit og mere end 40% af alle realkreditudlån i Danmark. Så hvem der sidder i repræsentantskabet påvirker derfor ikke bare Nykredits egne realkreditlån men hele realkreditmarkedet.

Valget til repræsentantskabet er derfor en god mulighed for at være med til at sætte kursen for hele realkreditmarkedet: Skal vi sikre afkast til aktionærerne eller have billige boliglån til almindelige mennesker?

Hvordan gør du?

Fair Bidragssats er en græsrodsbevægelse med 30.000 følgere på Facebook som arbejder hårdt for at få valgt personer ind i repræsentantskabet, som vil arbejde for at holde bidragssatserne nede og sikre, at Nykredit forbliver en medlemsstyret forening.

Hvis du er stemmeberettiget (det er du, hvis du har fået besked om det i e-boks) så kan du klikke dig ind på www.kunderneskandidat.dk og læse om Fair Bidragssats kandidater.

Selve valget er i gang lige nu. Der kan ikke stemmes elektronisk men heldigvis kan du/I frem til den 21. februar elektronisk give fuldmagt til Fair Bidragssats. Det er nemt at give fuldmagt selv, men hvis du skal have hjælp til det, kan du indtil den 18. februar få hjælp af Kundernes Kandidat.

Læs mere på www.kunderneskandidat.dk

Husk at alle underskriver på boliglånet har én stemme hver.