43 år, Organisationssekretær, Christianshavn

Ærkekøbenhavns spidskandidat 

Jeg er 43 år gammel, bor på Christianshavn – og er indfødt københavner. Jeg har boet i det meste af byen: boligmanglen gjorde, at da jeg var ung og studerende, flyttede jeg ganske ofte til et nyt sted i København.

Som barn gik jeg på først Bispebjerg, så Hyltebjerg skole og spillede basketball i Stevnsgade. Jeg blev aktiv i elevrådet, kom med i Københavns FællesElevråd – og siden 1987 har jeg været politisk aktiv. I 1996 meldte jeg mig ind i Enhedslisten, som stillede mig op til kommunalvalget i 1997. Her blev jeg valgt og blev partiets budgetordfører.

Jeg boede i mange år på Vesterbro, men flyttede til Christianshavn i 2009 og har tabt mit hjerte til bydelen undervejs. Jeg nyder at sidde ved kanalen i solen med en god bog og en kop te – eller med et glas vin sammen med vennerne.

Jeg var med til at starte BLUS – Copenhagen LGTBQ Students – tilbage i 1997 og var aktiv i syv år i foreningen.

Siden 2006 har jeg været ansat i Enhedslisten-København, hvor jeg er organisationssekretær: prøver at koordinere aktiviteterne i det københavnske, hvor vi er 3.300 medlemmer og 14 lokalafdelinger. Det er spændende, men også tidskrævende arbejde – men to dage er aldrig ens. Og jeg er selvfølgelig organiseret i HK.

I min fritid læser jeg bøger: jeg er stor fan af science fiction og kontrafaktiske historieromaner, som efterhånden fylder en meget stor del af mine reoler. Min yndlingsforfatter er Arthur C. Clarke, som helt klart er en af det 20. århundredes største sci-fi-forfattere.

  

Hvis jeg havde helt frie hænder, så ville jeg

Jeg ville etablere et letbanenet i København, gøre cykelstierne bredere og få fjernet de unødvendige biler i byen. Tegne de nødvendige streger på kortet, sætte entreprenørerne i gang – og næste dag kunne jeg så gå i gang med de næste, nødvendige opgaver!

   

Min yndlingsplet i byen

I solen ved Christianshavns Kanal, hvor bådene sejler forbi, og livet er så mangfoldigt, som det kan blive.

Istedgade – fordi Vesterbros kaos trods alt ikke er helt væk, og fordi gaden bare har alt det, der er fedt ved Vesterbro: barer og caféer, gode restauranter og den hurtige kebab, den gode grønthandler og det fede thai-supermarked – og så videre.

Og lufthavnen – fordi jeg elsker at tage ud og opleve resten af verden. Men også fordi jeg altid bliver glad for at komme hjem igen til den by, hvor jeg er født og altid vil høre hjemme.

  

Min sidste kulturoplevelse i København

Inden for samme uge var jeg til Copenhagen Fashion Week for første gang og til Copenhagen Pride, som efterhånden er en gammel tradition. Modeugen var mærkeligt at være til – champagnen smagte godt, men jeg følte måske ikke, at jeg helt hørte til i mængden af kindkys og pailletter. Men der var på den anden side rigeligt af både kindkys og pailletter til Priden, så måske savnede jeg bare regnbueflagene?

 

Det mærkeligste ved mig er

Mit køleskab er fyldt med jordens mest kitchede køleskabsmagneter – og jeg samler på mønter og sedler fra hele verden.